Dejavnosti

VZGOJA MLADIČKA
Poudarek šolanja te starosti psov je v izgradnji igre, tako da primarno nagrado (hrano) lahko čim prej zamenjamo za igračo. Cilj je, da igra z vodnikom pomeni za psa nagrada, nekaj, za kar je pripravljen delati, sodelovati z nami. Poleg razvijanja igre se skozi tečaj krepi navezava psa na vodnika med učenjem dinamičnih vaj (primernih za to starost mladiča) in vzpostavlja temelje poslušnosti s potenciranjem hitre odzivnosti psa na vodnikove signale.

MALA ŠOLA
Namenjeno vodnikom s psi starimi od 8 mesecev do enega leta. Program je primeren za vse velikosti in pasme psov. Po koncu šolanja pes pridobi osnove za primerno sožitje v družini in okolju. Ima dobro predhodno znanje za nadaljevanje šolanja v tečaju osnovne šole, v agilityju, rally obediencu in morebitno šolanje v vrstah reševalnih psov.

OSNOVNO ŠOLANJE
Namenjeno je psom od enega leta naprej. Tekom šolanja pse pripravljamo na izpite po programu za izpite nižje stopnje (A in B-BH), to je: navajanje psa na prisotnost drugih psov in ljudi, učenje vodnikov pravilne vzgoje, igre in šolanja psa, učenje osnovnih vaj poslušnosti na vrvici in brez nje (hoja ob vodniku, sedi, prostor, prinašanje predmeta…), navajanje psov na urbano okolje in socializacija psa.izpite po programu ISP-A in ISP-B, ki zajemajo…